Kattvaktshelg i stugan - fredag

Lyckan över att få internet att fungera!
Haha, man är ju alldeles för skadad. Men egentligen, vi har aldrig haft internet här förut och det har ju gått bra, så det är nog mest att jag fick sitta och bråka med uppkopplingen hela dagen igår och att det faktiskt funkar nu som ger lyckokänslorna!

Alltså shiet, vad lång han har blivit, min lillkille! :o

 

Vikingen, haha^^

 

!!

 


Beach 2011

 

Actionshot!

 

Vi gick och tittade på fåren

 

"Eeh, asså, va e re för nåt??"
Alexander tyckte att Hardy såg ut som en brat här, haha!

 

 


Trrräningsrrrummet

Ja, det har blivit nåt fel på min jävla R-knapp så jag måste trycka jättehårt för att få dit nåt r, och så slutar det alltid med att det blir en massa rrrr istället!
Irrriterande!! ><

I alla fall så är vårt träningsrum här hemma riktigt fint nu! Har satt upp boxningssäcken och tapetsstången, en ny hylla att ha högtalarna på, satt upp högtalarna på hyllan, skruvat ihop IKEA-byrån och fyllt den med träningsgrejer, och beställt en digital klocka med sekunder att ha på väggen.
Nu låter vi som värsta träningsfreaksen, haha. Det är vi inte, kan jag säga. Inte just nu i alla fall. Latheten härskar i detta tempel.
Och eftersom jag är som jag är anser jag tydligen att om man inte tränar får man trycka godis varje dag!
Suck.
Måste komma igång med träningen.

Men nu har vi ju så fint, så det borde ju inte vara så svårt?
Kanske måste köpa mig några fina, dyra träningskläder också. För säkerhets skull. Bara för att skjuta upp det lite till.
:P

Hardy testar hållbarheten i trapetsen


Oinspirerad

Nä, alltså, idag hade jag verkligen inget att komma med!

Det har varit en slö dag, vi gjorde ett ryck, eller snarare försökte göra ett ryck och städa och sätta upp lite IKEA-grejer, men vi var båda så slöa och oinspirerade så det vart inte mycket gjort. Istället for Alexander och fiskade med Ante och en kille till, medan jag och Hardy hängde med mammorna och bäbisarna.

Nu vill jag se sista avsnittet av Game of Thrones, men jag måste vänta på att Alexander kommer hem! ><
Men alltså, böckerna, A Song Of Ice And Fire.. så jäävla sega!! Hah.
Ja, den är sjukt episk och awesome och allt som alla säger, men det är inte mycket action! Serien är typ bättre vill jag nästan säga. På ett sätt naturligtvis, att det händer mer och man hinner inte bli less, men på ett annat sätt är förstås böckerna oändligt mycket bättre eftersom man får veta så mycket mer, det hinns med mer och man får lära känna karaktärerna bättre.
Kanske kommer det igång snart igen, jag är bara inne på halva andra boken so far, men jag funderar ibland starkt på att sluta läsa i ren protest! Mot att ingenting egentligen händer, och mot att alla man hejar på dör ju eller blir backstabbade!!
Värdelöst. ><
Haha

Robertsfors GK

 

Kvällen har bjudit på middag med Hardy's mormor och morfar,
samt utforskande av putting-greenen på Robertsfors Golfklubb!


Nu kryper vi ner i sängen och plöjer Game of Thrones.


Godnatt!


Bredbyn and back

Bilen är packad, Hardy är laddad!

 

Framme i Bredbyn tog vi oss omgående till stranden!


Nöjda grabbar öppnar första ölen

 

Årets fulaste skak-bild togs senare på kvällen!!

 

Det blev torsdag, och det jagades bubblor på gräsmattan

 

Papporna var och fiskade hela dagen så vi for in till Övik.
Shoppade, och lyxade till det lite med att äta middag på O'Learys
tillsammans med Williams kusin Alva och hennes pappa David

 

William flexar musklerna

 

Söta kusinerna

 

Inne i Övik var vi på en GIGANTISK lekpark!
Svårt att ta kort på, men det var lekpark hela vägen där det är grusat!

 

Sen följde vi med hem till David, Mona och Alva,
och jag var sjukt impad av deras stora tomt!
(Det här är bara ett hörn av HAVET av gräs! Haha)

 

Finisarna!

 

Godnatt!

 


På fredagen när vi väl kom fram till IKEA började vi
med att ladda upp lite energi på Taco Bar

 

Hardy shoppar mattor

 

På vägen hem fick vi se en jättelik regnbåge
som dessutom blev en Double Rainbow lite senare! Haha

 

Allt som allt en mycket trevlig helg! Tack allihop!


Roadtripparna

Igårkväll runt 23:00 kom vi äntligen hem!
Onsdag:
Umeå - Bredbyn, Torsdag: Bredbyn - Övik - Bredbyn,
Fredag: Bredbyn - Sundsvall(IKEA) - Övik - Umeå
Lägg till att Hardy HATAR att åka bil på det!
Oo
Stoppet i Övik på fredagen var egentligen inte ens tänkt, men mellan Sundsvall och Övik hann Hardy sova 40 min och gallskrika/gråta i 1 timme!! Men baksätet var fullt av IKEAgrejer och försökte man prata med honom från framsätet blev han bara ännu argare. Så vi fick göra ett pit-stop hos Emma's sambos bror (hah) så att lillmonstret fick sträcka på benen och busa av sig lite.
Bildbomb kommer snart!

Lekparken

Idag hängde jag på lekparken med det här gänget!

 

Josefin sms:ade imorse och undrade om vi ville hitta på nåt idag, och eftersom det enligt vädret ska bli helt värdelöst framåt i veckan men åtminstone var sol idag ville vi ju självklart utnyttja det!
Vi begav oss till "sagolekparken" som ligger bakom Mariehemsskolan. Den är så himla fin egentligen, men de har inte underhållit den alls, så den är tyvärr alldeles förfallen (vissa delar har förstörts och försvunnit, och färgen är bortnött på de flesta grejerna). Sjukt tråkigt.

Styr upp, Umeå kommun!

Men fin är den i alla fall, och det känns som att det är få som känner till den, medan till exempel äventyrslekparken på Tomtebo är både känd och välbesökt!

 

 

Sen for vi förbi några vänner och fick inspektera pågående renovering, och blev samtidigt påminda om hur mycket vi egentligen har att göra hemma vi också.

I och för sig spelar vi inte alls i samma liga som dem, som befinner sig på sova-på-madrasser-och-äta-i-kartonger-stadiet just nu, men hela vår utsida känns så otroligt ofärdig! Och som om den aldrig nånsin kommer att bli färdig heller. -_-

Mycket på grund av min oförmåga att "se" trädgårdar och uteplatser. Alltså jag kan se framför mig och planera inredning och möbler och färger och detaljer inomhus hur bra som helst, och jag tycker det är jättekul, men det här med att ha en utsida har jag som aldrig provat! Senast jag bodde nånstans som ens hade trädgård var jag 15, och hur intresserad är man av sånt då på en skala?

 

Men skam den som ger sig!

Vi har ju ändå flera veckor kvar i sommar att greja på. Min hösttermin börjar inte förrän 5:e september upptäckte jag igår. Sweeet!


Idag har det jobbats

 

 

 

Nu börjar det likna nåt! ^^

 

Och ikväll har jag tränat! Yay!

Hoppas att jag har "brutit spärren" så att jag slutar ligga och lata mig nu. Ingen träning + en MASSA onyttigheter under 4 veckor har lett till +5kg.

Inte okej!!


Rifles and rebels


Igår (söndag) for vi vidare till mamma och pappas stuga i Bliska och tackade av deras semester. Stackarna. :( Men det har ju i alla fall varit en fin semester och de har knappt haft någon regndag alls! Detsamma verkar dock inte kunna sägas för alla som får semester nu. Men jag är inte förvånad! Som de flesta vet finns det nåt som heter Murphy's Law - "lagen om alltings jävlighet", och den upplever jag just nu alltså en fallout från! Jag sitter här och bara kan bara se på när det fina sommarvädret regnar bort, och inser att det är ju helt klart på grund av att majoriteten av svenskarna får semester nu i dagarna!!
Så sjukt! Jag har aldrig upplevt Murphy's "från sidan om" såhär förut! Oo

På vägen till stugan gav min kamera upp så alla bilderna är tagna med mobilkameran. Vet inte riktigt vad det var den fick för sig, men när man försöker slå igång den står det bara "Byt batteri" på skärmen. Men det har det aldrig gjort förut när batteriet har varit tomt, det brukar bara vara svart och visa en sån där överstruket-batteri-symbol. Plus att det går att gå in och titta på bilderna man har tagit, så jag tror inte att batteriet är slut utan det måste vara nåt fel. Men jag har stoppat in det i laddaren nu för säkerhets skull, så det är bara att hålla tummarna!

Alexander fick ännu mer presenter när vi kom till stugan, ett grill-set som bland annat innehöll de här spännande barbecuesåserna! :D

 

Av mig hade han fått ett luftgevär som vi tog med och roade oss med senare på kvällen.

Mycket moget! ;)

 

 

 

Som sagt. :P

Men man måste ju få leka lite ibland! ;)


Alexander24

Det blev frukost och presentöppning hemma, sen for vi till Rödåsel och firade med hela Alexanders stora familj (minus en syster). Alexanders svägerska (för att svänga sig med gammeldags uttryck!) fyllde 24 på fredagen, så det var som dubbelfirande!

 

Nej nej, de har inte alls en oseriöst vacker utsikt däruppe. Inte alls.

 

Efter allt badande var dock Hardy helt slut och somnade som en klubbad säl i vagnen. Vilket alltså inte händer ofta. Av någon anledning vägrar mitt barn att åka vagn! Oo När han var plutteliten fick han panik av att ligga i vagnen och inte i famnen och gallskrek så fort man försökte, och nuförtiden går det bara bra om han är nysoven och pigg, annars blir det gnäll-och-sprattel-bonanza. (Förutom vid klubbad-säl-situationer då.)

Jag antar att det har nåt med att han inte vill sitta fast att göra, för det är likadant i bilen. Och lite frustrerande när 99 av 100 andra föräldrar bara kan titta oförstående på en och säga: "Jaha.. jaa, mitt barn älskar att åka vagn/bil och somnar varje gång.." haha :P

 

Har upptäckt att jag är väldigt fascinerad av såna där halvt inrasade, snea och vinda gamla skjul som finns lite överallt. Vet inte riktigt vad det är med dem, men jag kan stå och kika på dem hur länge som helst. Det är som lite historia som bara står där mitt i alltihop! Eller, jag vet ju ingenting om jordbruk så de här förråden kanske man använde typ.. ifjol? Nä, men några år sen kanske? Men jag tänker mig alltid att de har stått där sen 1800-talet minst. Hah. Och så börjar jag fundera på hur man levde då och hur lustigt det är att vi lever på exakt samma ställe fast på helt andra sätt, och har utplånat alla bevis om hur det var då... förutom ett litet skjul som har fått stå kvar och blivit bortglömt, och rasat in, och ingen har märkt det eller orkat ta hand om det, och nu står det öppet för naturen och hela världen, fast ändå är dörren låst och reglad, som ett minne av att det en gång användes och ansågs viktigt nog att låsa!

Jaa, jag vet. Emo.

 

 

Hurra hurra hurra!


Det är fredagkväll

Sanning-eller-konka-brudförfest!

 

Katt på vägg!!


Hittade två snygga brewdar!


 

Och klockan 04:00 fick jag ändå ihop en födelsedagsfrukost till Alexander!


Öppen fråga

Det är en sak jag inte får ur huvudet.
Igår när vi gick ut från bion hörde jag någon bakom mig säga: "Jamen det var ju verkligen PRECIS som i Sagan om Ringen!"
Och jag förstår inte!! Det finns väl ingenting som är likadant i Harry Potter och Sagan om Ringen?
(Förutom fadersgestalt-med-långt-skägg-och-trollstav då.)


Så min fråga är alltså:

Kan någon svara på exakt vad i Harry Potter som är likadant som något i Sagan om Ringen?


Jag kan verkligen inte se det!
Oo


Presenter!

Idag har jag flängt runt över hela stan och fixat en hel hög presenter... för det är visst nån som fyller år imorrn! :D
(Alexander då, inte jag. Jag firade min födelsedag på diverse flygplan och flygplatser tillsammans med en febrig bäbis i år.. inte jättekul!)

Är så glad för att Umeå har börjat växa och att de flesta affärer finns här nuförtiden!
Även om det är supersmidigt att beställa hem grejer och är det ändå skönt ibland att bara kunna köpa det man vill ha på plats, och kunna titta och klämma och känna lite innan man bestämmer sig.
Men det saknas fortfarande en hel del. IKEA till exempel. Fast nu pratas det ju om en eventuell etablering och Umeå darrar i knäväcken, som nån fyndig krönikör skrev i veckan.
Men det vore verkligen guld att få hit IKEA!

Högen

 

Nu måste jag börja fixa mig, ikväll blir det brudfest hos Puma!

Laterrr!

Harry Potter and the Deathly Hallows pt. 2

It all ends here

Det var aaawesoooooome!
Men jag kanske är lite partisk. ;)
Nackdelen med att ha läst boken innan man ser filmen är dock att jag satt mycket och tänkte "Nu händer det där! Visst skulle det där hända nu? Ska inte det där hända nu?" istället för att faktiskt se på filmen. Men som jag minns i alla fall så hade de följt boken väldigt nära.
Alltså, jag förstår poängen med att göra om vissa saker när en historia ska överföras till film, men jag gillar det inte. Tycker det är bra när filmer följer böckerna de är baserade på så noga som möjligt!

Ska inte skriva så mycket mer för att inte spoila, men en sak bara;
Åh. Så. Dålig. kemi det är mellan Harry/Ginny och Ron/Hermione!!!!
I och för sig var det väl inte så lätt att förutse det när de castade dem och de var typ 11 år, men ändå.
Sjukt störande.

Det kanske är jättekliché, men gud vad jag gråter när det handlar om Harry och hans föräldrar och allt det där med att de dog för att skydda honom när han var liten!
Jag har ju alltid tyckt att det är hemskt, men nu när jag själv har barn känns det verkligen mer. Liksom, tanken på att någon skulle vilja Hardy något ont.. eller att han skulle behöva växa upp utan föräldrar!
Nä, usch, det bara knyter sig i hjärtat!! :(

Men men, nu är det dags att gå och lägga sig! Filmen började inte förrän 21.30 och var slut 00:00, och då skyndade vi hem så att vår snälla barnvakt (min lillkusin Nina) fick åka hem nån gång!
Det är verkligen guld värt att ha folk runtomkring sig som ställer upp bara sådär! :)
Tack igen, Nina!

Godnatt!

Stockholmarn

Idag har en av mina äldsta vänner varit på besök! Vi träffades på dagis när vi var 5 år och har hängt (mer och mindre) ända sen dess! Nuförtiden blir det i och för sig inte så ofta eftersom hon har varit så osmidig och flyttat till Stockholm. Oo
Men i veckan är hon i alla fall här och vi har hunnit både hänga och fika och prata en massa och hänga och leka med Hardy och prata en massa.
Och Hardy har idag bjudit på hela sitt humörspektra, från gladaste lilla solstrålen till tjurigaste lilla skitungen! haha! :P






På eftermiddan tog vi en prommis till Systembolaget (säger ni "systemet" eller "bolaget"? Alla säger olika, har jag märkt!) och jag hittade nånting spännande. Jag är en sucker för nya smaker (och fina flaskor!!) så det blev att prova. Men den var inte så imponerande. Å andra sidan är jag inget fan av Rekordelig heller, de har en sån syrlig bismak av jobbiga minnen från tonåren.. haha :P

Smakar ganska exakt som vanlig Rekordelig Äpple, fast lite lite sötare.


Men då vet man det.

Ikväll blir det bio! Sista Harry Potter-filmen!
SÅ TAGGAD! ^^

För övrigt gillar jag inte att man bara kan välja en kategori per inlägg här.
Onöjd.
:(

Tors-Dagens

Har en fuldag idag så det blir huvudlöst!
Linne/klänning Desigual, halsband eget ihopplock av billigt skräp
(vintage eller något kanske man borde skriva? :P)


Body H&M med eget tryck, jeans Levis

Fast lite soligt

 

Just nu: solar och betraktar min arbetande karl. As it should be!


Fast just nu för ungefär en timme sen. Har suttit och bråkat med telefonen och letat efter nån blogg.se-app men har fått ge upp! Finns det ingen sån? Nog kan man väl blogga från mobilen här? Känns som att jag har sett det göras tusen gånger?!

Men jag kanske bara har fått för mig det?

Anyone?


En molnig onsdag

Idag vaknade jag 11:30.

Inget konstigt med det kanske, det är sommar, jag är ledig... om man inte räknar in i bilden att jag har en 15-månaders bäbis här hemma!!
Oo
Min teori är att det är en blandning av sommarvärme, utomhusluft och ouppstyrda föräldrar.
Nämen, Hardy har fått gå och lägga sig nånstans mellan 22 och 23 senaste dagarna, därav längre sovande på morgonen också. Men jag tror inte det är så farligt. Han sover ju bevisligen så länge som han behöver, så då spelar det väl egentligen ingen roll mellan vilka exakta tider det blir? Nu är det ju ljust hela dygnet också så det är ju inte som att han "missar solen" eller nåt sånt. (som föräldrar brukade tjata om när man var tonåring..)
Vi får bara se till att vända på dygnet tills han ska börja på dagis, men det har vi ju hela hösten på oss! ;)

Förresten, om man är en riktig bloggare ska man väl ta "Dagens outfit"-bilder va?
Haha
Bjuder på en i alla fall!

Linne Springfield, shorts H&M, skjorta Gals&Guys


Och så Hardy! Något svårare att fota stillastående, men sötare ändå!
Tröja Lindex, byxor Kappahl


Jag är lite avis på Hardy faktiskt.
Vill också kunna ha lika mycket härliga färger som barn får ha! haha!
Men i och för sig, vem bestämmer det?

Nu ska vi packa in oss i vagnen och gå och träffa Henry och Josefin på en lekparksdate!

XOXO!


Gumbodahamn 9 juli

 

 

 

 

 

 

 


I lördags hängde vi med Alexanders bröder med familjer.. då såg det ut såhär!


Plötsligt händer det!

Nu har jag äntligen fått tummen ur och fixat mig en blogg på blogg.se! Sjukt less på allt strul med blogger.com/blogspot.com.. fast det verkar ju ha varit en hel del med blogg.se på senaste tiden också(?)
Men vafan. Får hålla tummarna!

Nu ska jag bara lära mig hur allt fungerar, har suttit i säkert 2 timmar och bara googlat på html! Why oh why har inte blogg.se nåt smart redigeringsprogram för alla oss n00bs?
Eller är alla Kissies och Kenzas och SaraLovisor värsta hackers i hemlighet? Oo

Hursomhelst.
Nytt. Fräääscht!
Ska försöka blogga bättre nu, för min nya fina blogg skull!
Har ringt på en begagnad sån-där-bra-kamera, så förhoppningsvis blir ni (tappra få?) överrösta av en massa sjukt snygga bilder framöver också!
^^

Peas out!

RSS 2.0